trešdiena, 2016. gada 27. janvāris

Iepirkšanās internetā

Iepirkšanās internetā, kā Jūs iespējams jau esat iedomājusies, padara komforta pārbaudīšanu ļoti grūtu – ja Jūs nevarat uzmērīt kurpes, kā Jūs zināsiet, vai tās ir ērtas? Atbilde uz šo jautājumu ir tāda, ka Jūs to nezināsiet, bet lielākie sieviešu kurpju tirgotāji internetā piedāvā iespēju atgriezt kurpes noteiktā laika termiņā, ja kurpes Jums neder. Lai gan atdot atpakaļ jaunas kurpes var būt kaitinoši, izvēle, kas pieejama internetā, noteikti kompensē visas iespējamās neērtības.

Atteikuma tiesības Latvijā

Latvijas Republikas Patērētāju tiesību aizsardzības likuma (PTAL) 12. pants un Ministru Kabineta Noteikumi Nr.207 “Noteikumi par distances līgumu” nosaka, ka klientam ir tiesības atkāpties no līguma 14 (četrpadsmit) kalendāra dienu laikā no pasūtījuma saņemšanas dienas un atgriezt preci pārdevējam.

Saskaņā ar Latvijas Republikas MK noteikumi Nr.207 15.3 p., Jūs nevarat izmantot atteikuma tiesības precēm, kas tiek izgatavotas pēc patērētāja norādījumiem vai ir neatvietojamas lietas, vai preces pēc to rakstura nevar atdot atpakaļ, vai tās ātri bojājas vai ir ātri izlietojamas. Par šādām precēm mēs uzskatām: zeķes, zeķubikses, kaķenes tērpus, apakšbikses, krūšu uzlīmes, parfimēriju, kosmētiku. Šīs preces atpakaļ nepieņemam higiēnisku iemeslu dēļ! Veicot pasūtījumu, Jūs piekrītat tam, ka esat iepazinušies ar šiem noteikumiem.

Patērētājs ir atbildīgs par preces kvalitātes un drošuma saglabāšanu atteikuma tiesību realizēšanas termiņā, saskaņā ar PTAL 12.panta 6. daļu.

Kurpju izvēle sievietēm ar šaurām kājām

Sievietēm ar šaurākām kājām ir nepieciešams izvēlēties tādas kurpes, kas atbalsta potīti aizmugurē. Iemesls tam ir tas, ka apavu mugurpuse, iespējams, cilāsies Jums staigājot un Jūs mēģināsiet noturēt kurpes ar pirkstiem, kas pēc ilgāka laika var izraisīt ievērojamas sāpes. Pludmales čības rada šo efektu, tādēļ ir ieteicams valkāt citas vieglas kurpes, piemēram, sandales – tās ir stilīgākas par pludmales čībām, kā arī daudz ērtākas. Ja Jums ir platākas kājas, Jums par šo problēmu nav jāuztraucas.