sestdiena, 2016. gada 1. oktobris

Nauda mācībām

Latvijā ļoti populārs ir uzskats par to, ka ja Tev būs laba izglītība, tad arī noteikti atradīsi labu darbu, un ja būs labs darbs, tad visticamāk arī par dažādām dzīves problēmām Tev nevajadzēs lieki uztraukties. Jāuzsver, ka bez laba izglītība mūsdienās ir ļoti svarīga. Nereti daudziem var pietrūkt naudas mācībām, tāpēc nepieciešams finansiāls atbalsts. Šoreiz nedaudz par iespējām saņemt naudu mācībām.

Nauda mācībām – būtiska nepieciešamība, lai sasniegtu vairāk

  • Jāuzsver, ka izglītība ir pats galvenais apliecinājums, kas būs Tavā dzīvē un palīdzēs vieglāk konkurēt darba tirgū;
  • Tomēr svarīgi minēt, ka par labu izglītību bieži vien nākas arī maksāt, tas parasti notiek maksas augstskolās vai arī pašam personīgi jāapmeklē dažādi izglītības kursi, kas nereti izmaksā salīdzinoši dārgi.
  • Diemžēl, ne visiem ir nepieciešamie līdzekļi, lai uzsāktu izvēlētās mācības – tāpēc daudzi aizņemas dažāda apmēra studiju kredītus. Nereti daudzi aizņemas no draugiem, radiem vai paziņām. Ja tomēr šādi aizņemties nav iespējams – izvēlies studiju vai studējošo aizdevumu. Abi šie aizdevumi paredzēti dažādiem studiju mērķiem.

Vai studentam ir vērts aizņemties ātro kredītu?

  • Ļoti daudzi studējošie savas studijas apvieno ar darbu, bet nereti strādājot, piemēram, nepilna laika darba dienu var pietrūkt līdzekļu. Šādās situācijās jaunieši ļoti bieži izvēlas aizņemties ātro kredītu, jo tas it kā ir izdevīgāk, taču tā nebūt nav;
  • Jāuzsver, ka ātrie kredīti ir paredzēti, ja vajag atrisināt steidzīgas situācijas, kuras nevar atlikt. Ja esi students, ņem vērā, ka ātrie kredīti ir paredzēti, lai varētu segt neparedzētus izdevumus, vai vienkārši aizņemties, lai varētu sagaidīt savu algas dienu.

Vienmēr aizņemies tikai tik, cik Tev patiešām ir nepieciešams. Skaidri pārdomā gan naudas nepieciešamību, gan savas atmaksas iespējas un aizņemies tikai tad, ja atbilsti visiem aizņemšanās nosacījumiem. Nekad neaizņemies vairāk, nekā vari atļauties, jo ļoti daudzi aizņemas nesaprātīgi. Kredīts ir ļoti liela atbildība, tāpēc rūpīgi pārdomā savas finansiālās iespējas un nekad neaizņemies, lai atmaksātu citus kredītus. Šādās situācijās labāk aizņemies no draugiem vai radiem, vai pārdomā iespējas par papildus darba iespējām.