ceturtdiena, 2016. gada 8. septembris

MĀCĪBAS UN IZKLAIDE

Kā jūs rīkosieties, ja paralēli mācībām jums būs arī jāstrādā? Mācības un jebkāda veida darbs ir papildus slodze, kā jau jebkuram studentam, gribēsies atrast mirkli, lai atslēgtos no visas šīs slodzes un, vienkārši, izklaidētos. Jums ir jāiemācās plānot savu laiku, lai visu paspētu. Ne tikai darbs, skola un izklaides ir vienīgie jūsu laika izmantošanas objekti ,bet ir citi, dažādi pienākumi kuri mums katram šajā dzīvē ir jāveic. Tātad, mācīsimies labi un pareizi organizēt savu laiku.

Ja atpūta un izklaide aizņem vairāk laika kā mācības, tad jums ir jāpārvērtē savas prioritātes. Ja mācības ir aiz izklaidēm, jūsu prioritāšu sarakstā, tad varat pavadīt labu un patīkamu laiku jaunībā, bet ļoti nožēlot savas izvēles jau pēc dažiem gadiem. Ja jau jaunībā, nespējat pievērst pietiekošu uzmanību tam, kas ir patiešām svarīgs un sniegs jums stabilitāti un iespējas nākotnē varat nonākt situācijā, ka pavadāt savu dzīvi meklējot vieglākos un ātrākos ceļus.

Izklaide ir ļoti svarīga mūsu dzīves sastāvdaļa, taču tā nedrīkst pārņemt visu pārējo. Izklaide ir jānopelna. Ja esat ieguldījis gana laika un enerģijas pārējos darbos un mācībās, tad varat atvēlēt laiku, lai atpūstos, izklaidētos kā vēlaties. ja izklaidējaties nedomājot par sekām, tad riskējat ar iespējām kuras varat palaist garām.

Nekas, kas ir pārmērīgi nav labi. Ja pārspīlējam, tad tas zaudē savu īpašumu, izklaide kura nav nekas īpašs, jo ir pastāvīga nesniedz jums tādu baudījumu, kā izklaide kuru esat gaidījuši jau ilgāku laiku. Pievērsiet sev uzmanību, bet ne pārmērīgi. Ir jāprot atpūsties tā, lai tas neietekmētu jūsu profesionālo dzīvi. Tikai šāda izklaide var būt labvēlīga jūsu dzīvei. Pievērsiet šai niansei uzmanību un redzēsiet atšķirību starp izklaidi un atpūtu.